Taller Cuina energètica d'Hivern

El dissabte 17 de febrer del 2018 de 10h30 a 13h30 farem un Taller de Cuina energètica i terapèutica d’ Hivern a El Brot, centre de teràpies naturals a Breda (Girona). A l’Hivern el camp i la naturalesa ens brinda sobretot amb verdures d’arrel que tenen una acció energètica i nutricional dirigida, sobretot, cap a la part baixa del cos. La nostra forma de cuinar també ho reflecteix, en aquest període d’introspecció, a través de mètodes de cocció que requereixen de més temps, menys aigua i la mesura justa de sal. Amb corts més petits creguem plats que ens proporcionaran calor interna, força i concentració. Utilitzarem els cereals integrals més energètics com el blat sarraí, el mill i la civada. En les proteïnes vegetals predominarà els plats tant salats com a dolços amb les mongetes azukis i els fruits secs. No oblidarem la importància de crear polaritats en els nostres menús i, en menys quantitats que en les estacions càlides, és interessant i essencial, aportar mobilitat i frescor amb les fulles verdes de temporada, algunes espècies lleugerament picants (de forma moderada) i herbes fresques. Altres aliments terapèutics i amb excel·lents propietats nutricionals que utilitzarem en aquest taller són les algues marines, els fermentats vegetals, les llavors i els fruits secs, entre altres. Els òrgans que es poden veure més afectats per la baixada de les temperatures i per la humitat són sobretot els Ronyons ( les nostres arrels), la Bufeta i l’Aparell reproductor i, és per això que els donarem un especial atenció. Quan estem en equilibri durant l’Hivern, emocionalment ens sentim motivats, som valents i creatius. Porta 3 carmanyoles per emportar-te el menú que es realitzarà a classe Les places són limitades a 5 participants per grup, per tant imprescindible confirmar l’assistència. Contacta amb El Brot Tel. 972 16 01 09 o bé per correu electrònic: elbrot@elbrot.com

Comença
17 de Febrer de 2018 10:30
Acaba
17 de Febrer de 2018 13:30